Новините на фокус
Home » KO4 STORY » След 23 години брак съпругата кани съпруга си на среща и научава, че той се срамува от нея
След 23 години брак съпругата кани съпруга си на среща и научава че той се срамува от нея

След 23 години брак съпругата кани съпруга си на среща и научава, че той се срамува от нея

Една жена решава да покани съпруга си на среща, за да разпали отново пламъка им. Той отказа, признавайки, че се срамува от нея, само за да научи важен урок от един от добрите си приятели по-късно.

Джак и Мери бяха женени от 23 години с четири деца, които се нуждаеха от постоянно внимание от Мери. Животът им беше рутина, нещо, което вече не вълнуваше двойката.

Ежедневието им се различаваше едно от друго. Джак се прибираше от работа, лягаше на дивана и гледаше телевизия до вечеря. Междувременно Мери работеше през целия ден, готвеше вечеря, переше дрехите на всички, грижеше се за най-малкото им дете и напътстваше другите деца с домашните.

Когато Мери най-накрая имаше свободно време късно през нощта, тя гледаше романтични филми и си представяше себе си в тях. Мечтае да отиде на среща, тъй като със съпруга й не са ходили отдавна.

Въпреки това, когато Мери се погледна в огледалото, тя се натъжи от това, което видя. Тя изобщо не приличаше на жените от филмите.

Тя погледна сватбената си снимка пред огледалото и не повярва на очите си. Сега тя виждаше уморена, тъжна стара жена вместо веселото младо момиче, което беше някога.

Отърси се от тази мисъл, тя реши да промени реалността си. На следващия ден, когато Джак се върна от работа, тя го настани на масата за вечеря.

„Джак, мислех си… може би можем да отидем на среща? Има едно хубаво място, което отвори врати в центъра. Може би можем да отидем да го проверим“, предложи тя.

Джак се присмя и беше изненадан, че Мери дори го инициира. „Среща? Защо да ходим на среща? Днес специален ден ли е или нещо подобно?“ попита той.

Мери поклати глава. „Е, не е нужно да чакаме специален ден, за да излезем на среща… можем да направим всеки ден специален“, усмихна се мило тя.

Вместо да се почувства трогнат от жеста на Мери, Джак започна да се чувства раздразнен. „Виж се!“ каза той на Мери. „Изглеждаш ужасно. Няма да ходя никъде с теб.“

Мери се почувства наранена от грубите думи на съпруга си, особено след като изглеждаше по този начин, защото току-що беше приключила с почистването на къщата им. „Току-що приключих с цялата домакинска работа; затова изглеждам така“, оправда се тя.

„Не бъди смешен. Изглеждаш така всеки ден. Преди се грижише за себе си, оправяше си косата, обличаше се добре, но сега изглеждаш като стара мома. Не знам кога започна да се отпускаш от себе си — каза й Джак.

Очите на Мери се напълниха със сълзи. „Дори когато плачеш, изглеждаш ужасно. Искаш ли истината? Срамувам се от теб. Не мога да те изведа така“, каза Джак, преди да излезе през входната врата.

Джак отишъл в дома на приятеля си Самуел и го поканил на бар за бира. Но Самюел веднага го отказа. „Съжалявам, приятелю. Отивам на среща с жена ми. Има едно ново място в центъра, на което искам да я заведа.“

Джак се обиди, че приятелят му отказа да отиде до бара за среща с жена му. Тогава той видя съпругата на Самуел да се спуска по стълбите. Тя изглеждаше красива в роклята си и имаше широка усмивка, докато държеше цветя в ръцете си.

„Сам, току-що намерих този букет на масата в нашата стая. Ти ли ги сложи там?“ — сияеше тя, целувайки Самуел по бузата.

„Да, изненада! И тук…“, каза той, вземайки хартиена торбичка иззад входната врата. Жена му го отвори и вътре имаше красива вечерна рокля.

„О, Сам. Това е красиво! Ти си най-добрият съпруг! Нека се преоблека бързо. Ще нося тази рокля на нашата среща“, каза тя развълнувано, като се втурна обратно горе.

Джак беше зашеметен от това, на което току-що бе свидетел. „Сам, жена ти е красива и вие двамата изглеждате толкова влюбени! Жена ми винаги изглежда нещастна. В днешно време тя почти не се усмихва“, каза той.

„Кога за последен път поканихте Мери на среща?“ — попита Самуел своя приятел.

— Не мога да си спомня… преди две години може би? той отговори.

„Последно я поканихте на среща преди две години, а сега ми се оплаквате, че не се усмихва?! — каза Самуел и закачливо удари приятеля си по ръката.

Поклащайки глава, Самуел реши да даде на Джак ценен съвет. „Знаеш ли, приятелю. Правя всеки един ден специален за жена ми. Тя е светлината на нашия дом. Тя заслужава цялата любов и признателност от мен. Винаги е била красива, но всеки ден полага допълнителни усилия, за да изглежда дори по-красива – защото се чувства обичана.“

Джак стоеше там, тихо поглъщайки това, което казваше Самуел. Той осъзна, че има отговорност към жена си, която не е изпълнил.

„Когато водя жена си на среща, това не е защото е специален ден. А защото избирам да направя всеки ден специален. Опитай го, приятелю. Може да направи чудеса с брака ти“, предложи Самуел.

Джак кимна, осъзнавайки, че казаното от Самуел е това, което Мери се опитваше да му каже по-рано. „Благодаря, Сам. Е, наслади се на срещата си тази вечер. Сега ще се върна у дома.“

Когато Джак се върна у дома, той имаше подарък за Мери. „Съжалявам, че те нараних с думите си по-рано днес. Бях неуважителен и ти не заслужаваше това“, каза той, подавайки й подаръчната кутия. „Искаш ли да излезеш на среща с мен утре? Резервирах ни маса на онова готино място в центъра…“

Мери погледна изненадано Джак. Тя беше развълнувана и се усмихна със същата весела усмивка, която му показваше всеки ден, когато бяха по-млади. Тя отвори кутията с подаръка и видя красива сребърна огърлица.

„Това е толкова красиво, Джак. Благодаря ти. Бих искала да отида на среща с теб утре“, отговори тя.

На следващия ден Джак видя Мери да се трансформира точно пред очите му. Тя изглеждаше спираща дъха и той си припомни, че има най-красивата жена до себе си. Той беше щастлив, тя също.

Оттогава и Мери, и Джак си поставиха за цел да работят върху връзката си. Те отново разпалиха пламъка помежду си и това направи чудеса не само за тях самите, но и за семейния им живот.

Какво можем да научим от тази история?

Нямате нужда от специален ден за празнуване. Можете да направите всеки ден специален. Джак първоначално вярваше, че датите трябва да се празнуват само при специални поводи. Неговият добър приятел Самуел го накара да разбере, че всеки ден може да бъде незабравим и от него зависи да го направи такъв.
Показвайте на любимите си хора своята любов, подкрепа и признателност всеки ден. Често пренебрегваме малките неща, които любимите ни хора правят за нас всеки ден. Важно е да им обърнете внимание и да покажете признателността си, така че любовта да продължи да цъфти у дома.

Споделете тази история с близките си. Може да ги вдъхнови и да направи деня им.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?