Горещи новини

Същото може да направите с кайсии и круши – Ябълки на парчета в сироп за зимата (Супер рецепта)

Recepta za sladko s kaisii

Това е една от любимите домашни заготовки на майка ми – парчета ябълка в сироп, напомнящ на вкус на мармалад. Те остават прозрачни и непокътнати.

Това е невероятно ароматно и вкусно сладко. Можете също да готвите от кайсии или круши.

Снимка youtube.com

Обелете ябълките, отстранете сърцевината и ги нарежете на филийки.

Снимка youtube.com

Налейте 1 литър студена вода в купа и добавете 1 супена лъжица сода. Разбъркайте до пълното разтваряне на содата и потопете готовите парченца ябълка в разтвора.

Снимка youtube.com

За да не изплуват ябълките, притиснете (аз използвам чиния). Оставете ябълките така поне 6 часа, може и цяла нощ.

Отцедете водата и изплакнете ябълките обилно. Сега нашите ябълки няма да са мокри в сладкото и ще бъдат цели.

Снимка youtube.com

Налейте 300 мл вода в тенджера и добавете 1 кг захар. Разбъркайте и оставете сиропа да заври, след което намалете котлона и оставете да къкри, докато захарта се разтвори напълно.

Поставете резенчетата ябълка в сиропа и гответе 20-25 минути, като разбърквате от време на време. За 1 кг захар вземете 1 кг ябълки. Парчетата трябва да станат прозрачни и да останат непокътнати.

Снимка youtube.com

Накрая добавете 1 супена лъжица лимонов сок. или 1/2 ч.л. лимонена киселина, разбъркайте и гответе още няколко минути.

Изсипете сладкото в стерилизирани буркани и навийте капачките.

Снимка youtube.com

Съхранение и употреба:

Това сладко се съхранява добре в шкафа. Можете да го приготвите и с кайсии и круши. Опитайте, много е вкусно! Ядем ябълкови резени с ароматен чай или ги използваме в печива – пайове, рула, пайове, но слагаме ябълки само в пълнежа, без сироп.

Снимка youtube.com

Редактор: За Жената

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Същото може да направите с кайсии и круши – Ябълки на парчета в сироп за зимата (Супер рецепта)"

Какво мислите?