С този сос съм царицата на квартала! Приготвите ли веднъж аджика женшен ще забравите за всичко друго /рецепта/

С този сос съм царицата на квартала

Всяко лято приготвям аджика “женшен”. Този сос е желан гост на всяка трапеза и сега от Ко4 ще Ви разкрием как се прави.

Всеки мой гост ме пита за рецептата, а тя е толкова проста. Може да го използвате към всяко ястие или просто да го намажете на филия, като обикновена лютеница – избора е Ваш.

Необходими съставки:

домати – три килограма
сладки чушки – осем бр.
чесън – пет глави
олио – една чаша
захар – една чаша
сол – една супена лъжица
люти чушки – четири бр.

Начин на приготвяне:

Смелете доматите в месомелачка, добавете сол и захар и разбъркайте. Изсипете олиото в тенджера и загрейте, докато кипне, добавете доматите в тенджерата, варете за един час.

Докато доматите се варят, смелете чесъна и сладките чушки в месомелачка и ги изсипете към доматите, варете още 15 минути.

Ако предпочитате пикантна аджика, добавете лютите чушки заедно със сладките. Ако предпочитате по-мек вкус, първо добавете лютите чушки в доматите.

Изсипете все още горещата аджика в предварително стерилизирани буркани. Обърнете бурканите с главата надолу, увийте ги в одеяло и оставете да се охладят.

Вашата аджика е готова.

Споделете рецептата с приятелите си, те със сигурност ще ви бъдат благодарни.

Източник: БУКВАРЧЕ

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "С този сос съм царицата на квартала! Приготвите ли веднъж аджика женшен ще забравите за всичко друго /рецепта/"

Какво мислите?