Всяко лято приготвям аджика “женшен”. Този сос е желан гост на всяка трапеза и сега от Ко4 ще Ви разкрием как се прави.
Всеки мой гост ме пита за рецептата, а тя е толкова проста. Може да го използвате към всяко ястие или просто да го намажете на филия, като обикновена лютеница – избора е Ваш.
Необходими съставки:
домати – три килограма
сладки чушки – осем бр.
чесън – пет глави
олио – една чаша
захар – една чаша
сол – една супена лъжица
люти чушки – четири бр.
Начин на приготвяне:
Смелете доматите в месомелачка, добавете сол и захар и разбъркайте. Изсипете олиото в тенджера и загрейте, докато кипне, добавете доматите в тенджерата, варете за един час.
Докато доматите се варят, смелете чесъна и сладките чушки в месомелачка и ги изсипете към доматите, варете още 15 минути.
Ако предпочитате пикантна аджика, добавете лютите чушки заедно със сладките. Ако предпочитате по-мек вкус, първо добавете лютите чушки в доматите.
Изсипете все още горещата аджика в предварително стерилизирани буркани. Обърнете бурканите с главата надолу, увийте ги в одеяло и оставете да се охладят.
Вашата аджика е готова.
Споделете рецептата с приятелите си, те със сигурност ще ви бъдат благодарни.
Източник: БУКВАРЧЕ
Be the first to comment on "С този сос съм царицата на квартала! Приготвите ли веднъж аджика женшен ще забравите за всичко друго /рецепта/"