Горещи новини

Туршия ВСИЧКО ПО 2 – Без консерванти, пълна с витамин С! Запишете тази рецепта, защото е страхотна и скоро ще ви трябва

Туршия ВСИЧКО ПО 2 - Без консерванти пълна с витамин С! Запишете тази рецепта защото е страхотна и скоро ще ви трябва

Туршията е най-популярната зимнина във всеки български дом. Дори сами да не затваряте буркани, най-вероятно имате някоя грижовна майка или баба, която редовно ви снабдява с вкусната зимнина.

Е, с нашата рецепта може да се справите и сами, при това без особени усилия, а резултатът е вкусна и хрупкава шарена туршия, пълна с витамин С! При това в рецептата не се използват консерванти, което я прави още по-полезна. Вижте необходимите продукти за Туршия Всичко по 2:

Туршия Всичко по 2

Необходими съставки:

  • 2 кг домати (може да са зелени, розови или червени)
  • 2 кг чушки
  • 2 кг карфиол
  • 2 кг моркови
  • 2 кг краставици

За саламурата:

  • Сол – малко повече на вкус
  • Вода – колкото може да се побере в пълна купа зеленчуци

Приготвяне:

Измийте добре зеленчуците. Срежете чушките отгоре малко с нож. Набодете доматите на 2-3 места. Отрежете краищата на краставиците. Разделете карфиола на едри цветчета. Обелете моркова и отрежете леко краищата.

Поставете найлонов плик в купа, така че краищата леко да излизат извън купата.

зеленчуци в плик

Снимка: youtube

Наредете зеленчуците: ред краставици, моркови, чушки, домати и карфиол. Повтаряйте подреждането, докато изразходвате съставките.

Напълнете купата с вода. След това изсипете водата в друг съд и добавете в нея морска сол, така че саламурата да е малко по-солена от обикновено.

Разбъркайте добре, за да се разтвори солта. Не е необходимо саламурата да се вари.

След това течността се връща в купата със зеленчуците. По време на мариноването зеленчуците ще попият излишната сол. Оставя се на студено да се маринова.

туршия в купа

Снимка: youtube

Забележка: Чрез завързване на найлоновия плик зеленчуците остават под саламурата, така че не се образува бяла повърхност над зеленчуците. Когато туршията втаса и започнете да я използвате, трябва да намалите нивото на завързване на плика.

Можете да увеличите количеството на съставките, ако е необходимо.

туршия всичко по 2

Снимка: youtube

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Туршия ВСИЧКО ПО 2 – Без консерванти, пълна с витамин С! Запишете тази рецепта, защото е страхотна и скоро ще ви трябва"

Какво мислите?