Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Фандъкова: Да взема Манолова като консултант? В коя сфера?
Да взема Манолова като консултант

Фандъкова: Да взема Манолова като консултант? В коя сфера?

Победителят в София Йорданка Фандъкова благодари на всички, които гласуваха и показаха за пореден път, че в София живеят свободни хора и не се поддават на внушения на брифинг в партийната централа на ГЕРБ, научи ko4

„Искам да кажа на всички, че разбирам това, което ми казаха в тези избори – пътят е правилен, хората очакват работа, но очакват и промяна. Ангажиментите, които съм поела в кампанията, ще ги спазвам и ще гарантирам тяхното спазване.“, обеща новият-стар градоначалник.

„Знаете, че най-голямата група в Общинския съвет е групата на ГЕРБ и СДС. Искам специално да благодаря на десните хора, които показаха в днешния ден, че не бягат от най-важните ценности за града и ще проведа разговори за конкретните дейности и политики с тах. Имаме съвпадения в голяма част от програмата.“, сподели Фандъкова.

Кметицата обясни, че до месец ще предложи на Общинския съвет новия проект за бюджет, а именно там се виждат политиките и ценностите. „Ще търся и подкрепата както на колегите от ВМРО, така и на колегите от ДБ.“, увери градоначалничката.

Фандъкова не скри, че в управлението на София са допуснати и грешки. И увери: „Както обявих, че ще направя промени в структурата на управление на Столична община, ще го направя. Имам конкретни идеи. До приемане на бюджета ще представя и новата структура – персонални промени в управлението.“, заяви тя.

На въпрос дали би ползвала Мая Манолова като консултант за общинските дела, Фандъкова отвърна: „Консултант в коя сфера точно?. Не чух нито едно предложение за решение, ако чуя нещо рационално…“

Борис Бонев е общински съветник, така че със сигурност ще водим разговори, в определени сфери в които имаме съвпадение на идеите, каза Фандъкова за бъдещото си партньорство с новия общинар от „Спаси София“.

Фандъкова призна, че е имало сериозна конкуренция на тези избори. „Все пак и управлението ни е дългогодишно, признавам и че е съпътствано от определени пропуски“, отбеляза тя.

„Радвам се, че разумът надделя над популизма, а имаше много популизъм в тази кампания. Обърнах се към хората, с които имаме общи ценности, аз моите ценности не ги променям във времето, за разлика от други хора, които ги сменят доста често“, заяви столичният кмет.

„Кампанията с Манолова бе изключително тежка и бе изпълнена с лъжи. Опровержението е много по-трудно от внушението. Благодарна съм на структурите на ГЕРБ и СДС и на щаба“, каза градоначалничката и не скри, че много е видяла в тази кампания и си е направила изводите.

Лупа

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?