Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Феномените Петър Дънов и Дядо Влайчо оживяха край Велико Търново
Феномените Петър Дънов и Дядо Влайчо оживяха край Велико Търново

Феномените Петър Дънов и Дядо Влайчо оживяха край Велико Търново

Първият паметник на водача на Бялото братство Петър Дънов е вече факт. Скулптурата му се намира в нов мемориален комплекс край великотърновското село Раювци.

В близост до него е и каменният феномен, известен като българския Стоунхендж. „Петнайсет скулптори от различни краища на страната се включиха в пленера в края на септември. Станаха изключително красиви и интересни скулптури. Тази година темата беше „Български езотерици”.

Повечето творци са участвали и преди“, споделя Десислава Алексиева от фондация „Звезди под звездите”, която организира събитието за седма поредна година.

С нелекия подвиг да извае Петър Дънов за първи път се заема талантливият художник Дамян Бумбалов. Когато разбира за задачата, сяда на компютъра, за да почерпи малко повече информация за Учителя, и разбира, че в същия ден е рожденият ден на Дънов.

Петър Дънов и дядо ВлайчоСпоред Бумбалов няма случайни неща на този свят и той се захваща с още по-голям ентусиазъм да придаде живот на варовиковия камък.

Около Петър Дънов се нареждат паметници и на други славни наши езотерици, познати по цял свят, като Баба Ванга, Слава Севрюкова, Дядо Влайчо, Вера Кочовска. Скулптурите остават на място, край брега на язовир „Йовковци“ и всеки, който желае, може да ги разгледа безплатно. Мемориалния комплекс допълват Раювските камъни.

По подобие на световноизвестния мегалитен паметник във Великобритания Стоунхендж и у нас в кръг са наредени огромни каменни късове, които обособяват магично място с много силна енергия в центъра му. Наричат ги Раювски кромлех и от 2017 г. привличат хиляди туристи. Върху тях са издълбани и послания на велики българи.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?