Home » ЗА ДАМИТЕ » Футболна легенда от САЩ `94 победи най-умната жена в България
Футболна легенда от САЩ `94 победи най-умната жена в България

Футболна легенда от САЩ `94 победи най-умната жена в България

Легенда от националния отбор, спечелил бронзовите медали от световното първенство в САЩ през 1994 г., разби всички стереотипи за интелекта на футболистите. Става дума за резервния страж на Мондиала Пламен Николов, който победи определяната за най-умната жена в България – 25-кратната победителка в предаването „Последният печели“ по БНТ Димитринка Илиева.

Това се случи в излъчения снощи епизод, в който бившият страж на „Левски“ демонстрира богата обща култура и детронира силистренката, спечелила симпатиите на всички любители на предавания за знания през последните няколко седмици.

Припомняме, че Димитринка счупи всички рекорди, надминавайки сериите от по 18 поредни победи на смятаните за недостижими Мартин Иванов и Атанас Атанасов. Тя стигна до невероятните 25 поредни успеха.

Тази вечер бе 26-ото й участие, а в него дамата си намери майстора в лицето на 61-годишния Пламен Николов, който е един от много малкото вратари, недопуснали голове във вратата си по време на световно първенство.

След първия кръг на предаването тази вечер Илиева имаше 75 точки, а Николов – 55. Във втория той достигна до 265, срещу 295 за основната му съперничка. В третия кръг пък имаше сфера „Пламен“, която вратарят избра и тя му помогна.

В крайна сметка той успя да победи Димитринка. Любопитното бе, че в този трети кръг имаше доста пасувани въпроси и от двамата, а крайният резултат бе 315:235.
„Пращаш 25-кратен шампион на почивка“, каза водещият Орлин Горанов.

„За мен беше чест, че точно на вас ви предавам щафетата“, каза Димитринка докато поздравяваше новия победител.

„Много съм щастлива. Току-що получих шедьовъра в моята колекция от щастливи спомени. Харесвам това предаване не само защото човек научава нови и нови неща. А защото отново и отново ни връщате към българската история, култура, спорт, постижения, към българската гордост. И защото по един елегантен начин формира уважение към знанието. А то е ценност“, каза на изпроводяк 25-кратната победителка.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?