Новините на фокус
Home » KO4 STORY » Цял живот е мечтала за дете! Тази жена стана майка на 72-Одобрявате ли?
Цял живот е мечтала за дете! Тази жена стана майка на 72-Одобрявате ли?

Цял живот е мечтала за дете! Тази жена стана майка на 72-Одобрявате ли?

Най -щастливата майка – каква трябва да бъде тя? Каква възраст и статус? Дали съвременният свят все още диктува  условията за жените?

В тази статия ще докажа, че майчинството е прекрасно на всяка възраст. Все пак основното тук е щастието и любовта на едно малко родено чудо!

ЩАСТЛИВА МАМА

Само преди месец моята добра приятелка стана майка на едно прекрасно момиче-Анджелина. Името е избрано наистина красиво, тъй като бебето е изключително сладко и забавно. Но майка й случайно стана неволен слушател на разговора на две медицински сестри. Дамите не се срамуваха по всякакъв начин да се скарат на приятелка за факта, че е родила на … 41 години!

„Просто не можах да имам бебе поради здравословни проблеми. Но на тези хора изглежда изобщо не им пука. Въпреки че видяха медицинските ми досиета. И тогава те не престанаха да коментират, че ще остарея, когато детето ми тръгне на училище. Че дъщеря ми ще се срамува да излиза с хора с мен. Колко отвратително и грозно! Иска ми се да не бях чувала този разговор ”, разстрои се приятелят.

И докато прекрасните жени се занимават с подобни глупави проблеми , някои дами раждат на 72.

Става дума за индийката Далджиндер Каур. Тя прекара почти целия си живот в опити да има бебе , но не се получи. Тогава решили да потърсят медицинска помощ. И Далджиндер имала късмета да издържи и да роди здраво момче.

Разбира се, жената разбирала, че рисковете са доста големи. След раждането през 2016 г. тя страда от проблеми със ставите, напрежение и умора. Родителите обаче бяха изключително щастливи. Далджиндер сподели пред медиите, че е била много наранена, когато всички около нея са я наричали „ялова“. Но съпругът подкрепил любимата си и не отказал от брака си с нея.

Истински рекордьори

Първата жена рекордьорка, имала късмета да има дете без медицинска намеса, е британката Доун Брук. Случаят е от 1997 г., когато жената вече е на 59 години.

Освен Далджиндер Каур имаше жени, които са родили близнаци и тризнаци на 70-71 години.

Правилен пример

Трябва да се отбележи, че такива показатели не могат да не се радват. В крайна сметка всички тези жени мечтаеха за дете. Мечтите им най-накрая се сбъднаха. Не забравяйте обаче за възможните последствия. Преди да вземете решение за такава смела стъпка, трябва внимателно да претеглите всичко и да го обмислите. Бъдещата майка трябва да се грижи за здравето си, тъй като тепърва ще отглежда бебето си.

Освен това е важно внимателно да се подготвите за раждането на дете. За него трябва да се създадат всички необходими условия, чистота и комфорт. Изключително важно е да се организира удобно място за мама. Със сигурност ще има нужда от подкрепата и помощта на семейството си. Освен това на жената трябва да бъде предоставена специална психологическа помощ, ако е необходимо.

Най-щастливата майка на света

В този свят живеят милиони удивителни житейски истории. Някой получи тежка и несправедлива съдба, а някой извади късметлийски билет и стана истински любимец на съдбата. Как могат хората да бъдат съдени за това? Разбира се, че не. Затова обсъждането на проблемите на другите или злорадството е изключително грозно.

Не се отчайвайте и тези, които сами не могат да дадат живот на бебето. Може би съдбата на такъв човек е да вземе една мъничка душа от сиропиталище. Хиляди деца страдат, останали без родителска грижа. Това наистина е голяма трагедия. Струва си да благодарим на хората, които създават нови семейства и дават родителска топлина на тези, които се нуждаят толкова много.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?