Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Червиво правосъдие: Почернена майка с разтърсващ разказ за съдия Гьонева – пусна убиец на пътя, той избяга в Турция
Червиво правосъдие: Почернена майка с разтърсващ разказ за съдия Гьонева – пусна убиец на пътя, той избяга в Турция

Червиво правосъдие: Почернена майка с разтърсващ разказ за съдия Гьонева – пусна убиец на пътя, той избяга в Турция

“Съдия Татяна Гьонева Коева. Същият мазно засмян гьонсурат, който пусна с условна присъда човека, причинил на 29.06.2018г. катастрофа, в която бяха отнети животите на двама талантливи музиканти- Николай Николов – NI. co и Павел Дюлгерски.

С ето тази горда физиономия, която днес обикаля фейсбук, тя освободи турския шофьор и обясни решението си с аргумент , че “присъдата не е само за наказание, а е и мисъл и грижа за тези, които продължават живота си.“

Това пише почернена майка в мрежата, давайки гласност на още от “подвизите” на съдийката, пуснала на свобода касапина Георги Николаев, нарязал Дебора – последният случай, за който въстана цяла България.

Името на жената е Мариела Николова, но за нейния случай големите медии у нас мълчат. Или отразяват убийствата на пътя само като ежедневна “статистика” от войната по пътищата. Толкоз.

съдия Татяна Гьонева

И още от разказа на почернената майка с дата 18 май т.г.:

Преди 4 часа българското правосъдие и в частност Окръжен съд – Стара Загора прецени, че убиецът на моето единствено дете- Николай Николов- NI. co, заслужава да бъде осъден условно и да бъде освободен от ареста незабавно и без изчакване на окончателната му присъда. Заминава си по живо по здраво за Турция. При жена си и двете си деца. Те имали остра нужда от него. Липсвал на жена си.

Големият му син се провалил на университетски изпит, защото много се притеснявал за баща си. Същият онзи човек, който преди почти вече 5 немислими години отне живота на две млади български момчета с искрящи очи и с мечти за музика и любов .5 години се нагледахме на протакане, долно шикалкавене, лъжливи експертизи и върховен цинизъм.

Твърдя го не като скърбяща майка, а по волята на съдбата в качеството ми на пряк потърпевш и свидетел на българските извратени съдебни практики. Боже, пази децата на България, защото техният живот за държавата им мащеха не струва пукната пара.Няма смисъл от лайкове.

Който може да споделя и да коментира! Копнея всички здравомислещи и можещи да ходят хора да подкрепим майките, борещи се за промени в законодателството, така че убийците на пътя да получават ефективни, а не хвърлящи прах в очите условни присъди. Те вече не се борят за своите деца, а за Вашите! Моля всеки, който може да окаже медийна подкрепа, да се свърже с мен! Благодаря Ви!

Очевидно проблемът на българското правораздаване не е само в законите, които пазят убийците, а в тяхното правоприлагане. Проблем са самите магистрати, вземащи несправедливи решения в полза на провинилите се, не на жертвите.

Ето какво още пише Мариела Николова и отправя своя призив:

 

Отвратена съм от червивото правосъдие в България и от поредното гнусно решение на тази женица- да пусне на улицата изверг, нанесъл с такава жестокост нечовешка гавра и физическа болка на 18- годишно момиче, осмелило се да предизвика недоволството му.

Знаете ли обаче още от какво съм отвратена? От малодушието и бездействието на всички , които си мислят, че са подминати от поредната гавра в страната ни. Хора, които пишете и се гневите във фейсбук, къде бяхте, когато роднините на загинали в ПТП протестираха, срещаха се с отговорни лица, биеха камбаната по медии и апелираха за промени в НК, НПК и ЗДвП? Подкрепихте ли ги? И ако да, как точно, с писане ли?

Извергите, които убиват с автомобилите си деца и ги режат с макетни ножчета, се разхождат на свобода. А всички ние с бездействието си позволяваме олигофренията да процъфтява необезпокоявана! И това ще бъде така, докато не се приемат закони, които гарантират незабавни и безусловни наказания за престъпници, джигити и всякакви маргинали, които безчинстват по пътищата, улиците и домовете ни.

????

Камбаната всеки ден бие за твое дете, Българийо!

Източник: Фейсбук

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?