Горещи новини

Черешов сладкиш за Черешова задушница – разбъркай, нареди и изпечи! Супер лесен е:

Chereshov sladkish

Юни е месецът на черешите – тези вкусни и ярки малки съкровища, които ни примамват да ги опитаме още от дървото!

Неслучайно черешата е звездата на днешния ни сладкиш – тя му придава особена свежест и неповторим аромат!

Тъй като наближава Черешова задушница, нашето предложение е да го приготвите специално за този ден и да почерпите с него близки и познати. Още по-вкусно става, ако го приготвите не с череши, а с вишни – те му придават много приятна кисела нотка.

Пандишпанен сладкиш с череши

Продукти:

  • 2 ч.ч. брашно
  • 125 гр. масло
  • 1 ч.ч. захар
  • 4 яйца
  • 200 гр. прясно мляко
  • 1/2 бакпулвер
  • 1 ванилия
  • 1/2 кг череши (вишни)

Приготвяне:

Маслото се  разбива със захарта до побеляване. Прибавят се отделно разбитите яйца, брашното, смесено с бакпулвера, и ванилията.

Готовото тесто се изсипва с намазана с масло ипоръсена с брашно тава (форма).

От черешите (вишните) се изваждат костилките. После плодовете се овалват в брашно и се нареждат върху тестото.

Сладкишът се пече в загрята на 180 градуса фурна до суха клечка.

След като се охлади, се поръсва с пудра захар, смесена с ванилия, и се нарязва на парчета.

пандишпанен сладкиш с вишни

Снимка: iStock

Да ви е сладко!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Черешов сладкиш за Черешова задушница – разбъркай, нареди и изпечи! Супер лесен е:"

Какво мислите?