Горещи новини

Чудо: Светослав, който обгоря при пожар, оцеля!

Чудо: Светослав който обгоря при пожар оцеля!

Изписаха от болницата Светослав Димитров, момчето, което пострада тежко при пожар в Сакар планина на 15 юли. Това съобщи за Plovdiv24.bg доц. д-р Елеан Зънзов, началник на Клиника по пластично-възстановителна и естетична хирургия към УМБАЛ „Свети Георги“.

19-годишното момче получи над 75% изгаряния по цялото тяло с дълбочина от втора и трета степен. Момчето престоя в болницата повече от два месеца, като имаше малки шансове да оцелее. Въпреки това до последно д-р Зънзов вярваше, че ще успеят да го спасят.

„Щом е изписан вече, значи състоянието му е добро, а шансовете му да се възстанови са големи. Все пак ще трябва време за пълно възставовяване. А колко време ще е нужно, никой не може да каже“, бе лаконичен доц. Зънзов.

Момчето, което е било треньор по футбол на деца, пострада тежко при гасене на пожара в Сакар планина на 15 юли.

Специалистите от Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия към УМБАЛ „Свети Георги“ направиха и невъзможното, за да спасят Светослав, въпреки тежкото и рисковото му състояние.

Били са му направени общо 10 хирургични интервенции с пълна анестезия, преляти са му били над 140 банки с кръв и кръвни продукти. Осигурена е била и непрекъсната медицинска грижа през целия му престой в болницата.

Дълбок поклон към целия екип на клиниката в Пловдив!

Явно е, че и волята за оцеляване на Светослав е била голяма.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Чудо: Светослав, който обгоря при пожар, оцеля!"

Какво мислите?