Ябълкова вода с канела за най-мощния детокс ефект за лицето и тялото! Пиеш и се топиш!

Ябълкова вода с канела за най-мощния детокс ефект за лицето и тялото! Пиеш и се топиш!

Лятото е периодът на ябълките и вече зреят ранните сортове, които могат да ни послужат добре и от тях ще правим ябълкова вода.

Всъщност има хиляди рецепти за такава вода, с различни добавки, опции и плодове, но за мен най-простият вариант с ябълка и канела е най-подходящият вариант, който може да се направи. В същото време ползата от него е страхотна.

Голямото действие на ябълките е, че дават „детокс“ ефект, тоест прочистват. Това се дължи главно на фибрите, които работят като четка в храносмилателния ни тракт. С водата, плюс всичко останало, излизат метаболитни продукти, които в застой влошават здравословното състояние, скоростта на метаболитните процеси, човек постоянно иска да спи, усеща тежест, не иска нищо от храната и т.н.

Освен всичко друго, ябълките съдържат голям брой полезни минерали и елементи. На първо място, това е, разбира се, калий – той е необходим за психо-емоционалната стабилност, работата на храносмилането и мускулите на тялото и не само. Естествено, ябълките съдържат голямо количество витамини А, Е и С, които също са важни не само за здравето, но и за красотата и младостта на лицето.

Да, и ябълките имат добро свойство да ободряват, дават усещане за енергия и да намаляват сънливостта, а също така можете да забележите, че храносмилането се е подобрило. Ако говорим за фигурата (в допълнение към факта, че ябълките позволяват премахването на излишната вода), тогава може да се отбележи още един момент: ябълките с вода помагат за намаляване на апетита и не преяждат.

Подобен ефект има и канелата. Освен това намалява апетита, но в същото време ускорява метаболизма, което също има ободряващ ефект, помага за събуждане, а канелата има и способността да подобрява храносмилането, намалявайки неприятните ефекти като подуване и тежест в стомаха.

Как да си направим ябълкова вода с канела:

За 1 литър вода – 1 голяма ябълка.
Ябълката нарязвам на ситно, за да пусне сок във водата.
Заливам ябълката с вода със стайна температура.
Добавете пръчка канела.

Оставете за няколко часа и пийте като чиста вода.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Ябълкова вода с канела за най-мощния детокс ефект за лицето и тялото! Пиеш и се топиш!"

Какво мислите?