Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » 73-годишната Баба Стойна: 6-има полицаи дойдоха да ме плашат
73-годишната Баба Стойна

73-годишната Баба Стойна: 6-има полицаи дойдоха да ме плашат

Шестима полицаи са посетили дом за стари хора в столичния квартал „Зона Б-5“, за да „профилактират“ 73-годишна жена, която е участвала в протеста в центъра на София на 29 януари, научи ko4.

Само дeн cлeд кaтo рeпoртaж нa червената медиа БСТВ от aнтипрaвитeлcтвeния прoтecт, пoкaзвaщ мъкaтa нa eднa oбикнoвeнa възрастна бългaркa – 73-годишната бaбa Cтoйнa, обиколи социалните медии, пoлицaи ca я издирили и са я пoceтили в дoмa зa cтaри хoрa, къдeтo тя живee. Те обаче не са дошли, зa дa ѝ пoмoгнaт в мизeрния ѝ живoт, a зa дa ѝ търcят oбяcнeниe зa думитe й. Накарали я да подпише и предупредителен протокол, че занапред няма да участва в незаконни демонстрации.

73-годишната Баба Стойна

 

Баба Стойна на протеста на 29 януари

„Възмутена съм! Аз ли съм заплахата за страната? Аз съм една възрастна жена, на 73 години съм, с куп болести, а петима или шестима полицаи се изсипаха при мен. Не съм се уплашила, но се стреснах – кога е било това нещо?! Мисля, че директорката на дома ги е повикала“, разказа баба Стойна. Пенсионерката се притеснява, че е възможно и да бъде изгонена от дома за стари хора, в който е настанена, заради гражданската си позиция.

Скандалният случай с баба Стойна вероятно ще бъде използван от лидера на БСП Корнелия Нинова, която вече е поискала среща с пенсионерката, научи Lupa.bg.

Междувременно на страницата си във Фейсбук столичанина Бранимир Янков е публикуван снимка на полицай, за който твърди, че е служител от 3-то РУ на МВР, който първи дошъл да „профилактира” и плаши баба Стойна.

73-годишната Баба Стойна

Полицаят, който според столичанина Бранимир Янков е дошъл да „профилактира“ пенсионерката в дома за стари хора. Текстът върху снимката е поставен от него

Лупа

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?