img
Home / СВЯТ / Reuters: Детската пудра предизвиква рак и Johnson & Johnson са знаели това, но са си траели

Reuters: Детската пудра предизвиква рак и Johnson & Johnson са знаели това, но са си траели

/
/
/
636 Views

Агенция „Ройтерс“ е провела собствено разследване: експерти заявяват, че знаят за наличието на азбест в пудрата на компанията от дълго време, но не са предприети никакви мерки за отстраняване на компонента. Компанията е предпочитала да скрие тези данни както от властите, така и от обществеността.

Резултатите от разследването на „Ройтерс“ показват, че следи от азбест са открити в пудрата още през 1957 г., но FDA – организацията, която контролира продуктите и лекарствата в Съединените щати, не е била уведомена за това.

„Джонсън и Джонсън“ са направили опити да намерят по-чист източник на талк, за да намалят и окончателно да се отърват от азбеста в своята продукция. Но очевидно, не са успели в това свое желание.

Световната здравна организация отбелязва, че не съществува безопасна доза азбест. Някои хора никога не получават рак от действието на това вещество, но в други случаи са достатъчни малки количества от канцерогена, за да се предизвика развитието на тумор.

Представителите на Джонсън и Джонсън не са съгласни със заключенията – те твърдят, че в бебешката пудра няма азбест и не може да причини развитието на онкологични заболявания. Междувременно продължава завеждането на дела срещу компанията – съдът ги удовлетворява, принуждавайки козметичния гигант да плаща милиони.

Източник: БЛИЦ

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook