Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Вкусна вечеря с картофки-край на скучното им традиционно приготвяне, една напълно нова рецепта за всеки ден
Вкусна вечеря с картофки

Вкусна вечеря с картофки-край на скучното им традиционно приготвяне, една напълно нова рецепта за всеки ден

Една бърза и вкусна идея за вечеря, в която ще се влюбите – картофите приготвени по напълно нов начин

Не винаги е възможно да купите половината от супермаркета, за да приготвите вкусна вечеря. Но аз искам да поглезя любимия си съпруг и деца, затова използвайте всички налични и възможни опции за ястия. Днес редакцията на Ко4 подготви за Вас рецепта за картофена запеканка във фурната, която може да бъде направена от вчерашното картофено пюре и остатъците от мляно месо.

Остава само да намери доста време и да приготви този кулинарен шедьовър за вечеря. Ето я и рецептата:

Необходими съставки:

картофи 700 g
масло 60 g
мляко 50 ml
кашкавал 200 g
копър 50 g
Мляно свинско месо 350 g
Яйце 2 броя
лук 1 брой
Чесън 2 скилидки
сол на вкус
Черен пипер на вкус

Подготовка:

Сварете картофите и направете каша за картофено пюре. След това добавете един яйчен белтък, масло, мляко и подправки. Разбъркайте всички съставки до гладкост. Добавете нарязания лук, смляния чесън, сол, пипер и 1 яйце към кайма. Разбъркайте всичко добре.

Нарежете кашкавалът на малки кубчета и навийте всеки около него кайма. След това увийте месните топчета в картофено пюре. Така повторете, докато съставките свършат. Намажете тавичката с малко количество масло, сложете топчетата в нея и ги намажете с разбит жълтък и поръсете всичко с настърган кашкавал на едро ренде.

Печете във фурната, предварително загрята до 190 ° C за около 40 минути, докато се образува приятна златна коричка.

Сервирайте със заквасена сметана, гръцко кисело мляко или сметанов сос. Можете също така да замените пълнежа с месо каквото пожелаете, както и да добавите пържени гъбки, яйца със зеленчуци или сирене с шунка. Гответе с удоволствие и не забравяйте да споделите с приятелите си нови рецепти!

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?