img

Вкусна паста с нежен сос от тиквички от кулинарното тефтерче на Меган Маркъл

/
/
/

Принц Хари е истински късметлия и със сигурност много мъже му завиждат. Синът на принцеса Даяна си взе за съпруга истинска американска красавица, холивудска звезда и очарователна жена. А ако знаеха колко хубаво готви съпругата му, щяха да му завиждат още повече!

В Кенсингтънския дворец Хари и Меган са заобиколени от готвачи, които са способни на истински чудеса в кухнята. Но американката обича да домакинства и да глези любимия си с изтънчени блюда.

В кулинарното тефтерче на херцогинята има куп рецепти, които е приготвяла още от времето, когато бе звезда в Холивуд и се налагаше да изглежда умопомрачително в провокативните си тоалети. Именно затова всичките й ястия са много полезни и питателни.

Запазена марка на младата херцогиня са спагетите болонезе с тиквички. Ако готвите тиквичките на слаб огън в продължение на 4 часа, ще се получи нещо вълшебно! Те ще се превърнат в кремообразен сос, който е много подходящ за пастата. Той е нежен, ароматен и подобрява значително вкуса на ястието. Така поне смята Меган Маркъл.

Ето я и рецептата:

Необходими продукти:

340 гр. паста Ригатони

5 бр. тиквички (средна големина)

половин чаша вода

1 чаша настърган пармезан

сок от половин лимон

1 глава лук

1 кубче бульон

1 супена лъжица зехтин

щипка чили пипер и сол

Начин на приготвяне:

Налейте зехтина в тенджера и го подгрейте на слаб огън.

 

Нарежете лука на дребно и го запържете в загрятата мазнина.

 

Настържете тиквичките, добавете ги към лука заедно с водата, купчето бульон и подправките.

Варете зеленчуците на слаб огън в продължение на няколко часа. Разбърквайте често, докато тиквичките не омекнат напълно. Ако разполагате с мултикукър, може да го използвате, за да се получат нещата по-бързо.

 

Към готовия сос добавете лимоновия сос, пармезана и чилито.

В отделна тенджера сварете пастата в подсолена вода. Излейте водата и залейте горещата паста със соса. Готовото ястие можете да украсите с босилек.

Вкусна паста с нежен сос от тиквички от кулинарното тефтерче на Меган Маркъл
 

При термична обработка пастата Ригатони не се разварява и не губи формата си, затова не е нужно след това да я измивате с вода. Тя се смята за един от основните продукти на средиземноморската диета и именно с това си е спечелила любовта на Меган Маркъл. /jenata.blitz.bg

Твоят коментар

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!