img
Home / БЪЛГАРИЯ / Внимание! Нова евтина и опасна дрога плъзна на бг пазара!

Внимание! Нова евтина и опасна дрога плъзна на бг пазара!

/
/
/
596 Views

Евтина дрога, наричана „Перник“ от дилъри и наркомани, пробива на черния пазар заради ниската си цена, научи КОЧ.

Синтетичният наркотик е коктейл от няколко вида психотропни вещества, в основата на които е метамфетамин, познат още под името пико, пише в. „Труд“. Такъв вид пико е засечен за първи път в циганския квартал „Шести“ още през миналата година, сега е заловен отново там.

Дрогата „Перник“ се търси най-вече, защото дозата върви по 8-10 лв„ докато обикновеното пико се търгува по около 20 лв. Името е дошло от миньорския град, където се смята, че са произведени първите количества. Заради ниското качество, множеството вредни остатъци от химикали и добавки като пудра захар, брашно и тебешир, дрогата е вредна за наркоманите и им действа като удар с винкел.

Акцията на сливенската Областна дирекция на МВР била проведена на 24 и 25 ноември в Нова Загора.

Започнала, когато в района на жп-гарата в града е бил спрян за проверка лек автомобил „Нисан“. Колата карал 27-годишен мъж от Казанлък, а с него е пътувала 24-годишна жена от Карнобат. При претърсването на автомобила били намерени електронна везна, епруветка и бяло кристалообразно вещество, което при полеви тест реагирало на метамфетамин.

Оказало се, че самият шофьор е надрусан, най-вероятно със същия коктейл „Перник“, затова ще бъде съден и за шофиране под въздействие на дрога.

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook