Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Генерал Шивиков: Търпението на народа е на ръба! Възрастни хора идват да ми целуват ръцете, а кой съм аз?!
Генерал Шивиков: Търпението на народа е на ръба

Генерал Шивиков: Търпението на народа е на ръба! Възрастни хора идват да ми целуват ръцете, а кой съм аз?!

Циганският въпрос е изключително дълбочинен и многопластов, той е от последните 30 години.

Проблемът с гетата е цирей, който от ден на ден расте. Всеки подобен инцидент ескалира и ще избухне огромен катаклизъм в обществото, ако нашите политици не вземат мерки. Това заяви в „Офанзива с Любо Огнянов“ генерал Димитър Шивиков, бивш началник на 61-ва бригада от Българската армия, за покачването на напрежението в обществото след побоя на двама цигани над командос във Войводиново.

„Без лични нападки, те да сядат, канят задължително хора като господин Живков, а не разни барони, царе и папи от същия етнос, които паразитират върху този етнос, и да започнат тези промени – нужно е време, от днес до утре няма да стане“, добави генерал Шивиков.

Той потвърди, че командосът вероятно ще бъде изписан от болницата в сряда. На въпрос дали версията за употреба на алкохол от страна на ефрейтора, която засегна предишният гост Ройко Живков, генералът каза:

„Аз съм извън активна служба, работя в частна фирма, има досъдебно производство, извършват се следствени дейности. Вчера на митинга във Войводиново попитах: „Колега, има ли алкохолна проба и какви са резултатите.“ Отговориха ми, че има и пробите са отрицателни, включително и на двамата нападатели“, заяви генералът.

„Какво има на видеозаписите, кой съм аз да ми предоставят – но аз се доверявам на публикуваното във Фейсбук от семейството с ужасяващата гледка как двамата бабаити ритат във главата ефрейтора Митов“, каза Димитър Шивиков.

Вижте и това: Командосите във Войводино: „Той е наш брат! Ако държавата не вземе нещата в ръце, ще го направим ние!“

По въпроса за циганите, той изтъкна, че „когато са откъснати от своята естествена среда, тези хора се приучават да живеят с общоприетите порядки в обществото. Онази програма от онова време приключи с тоталната промяна в българското общество и те си продаваха апартаментите и се връщаха в гетото“, припомни той.

„Търпението на народа е на ръба си, усетих го вчера на митинга – възрастни хора идват да ми целуват ръцете: кой съм аз?“, предупреди генерал Шивиков.

Източник: Блиц

Твоят коментар

About Иван Ангелов

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*