Home » СВЯТ » Елена Вакуленко: Българските магии най-силни в света!
Елена Вакуленко: Българските магии най-силни в света!

Елена Вакуленко: Българските магии най-силни в света!

– Г-жо Вакуленко, в книгата ви „Магия за всеки“ има програми за обучение по висш окултизъм и учите на 86 вида магии – съвременна, на маите, на келтите, на нинджите, на Китай, Тибет и Индия, шаманизъм,славянската магия, тракийска, звездна, ритуална, бяла магия, за пари, за семейство и т.н. Как се става маг?

– Трябва да се родиш такъв в определен ден и час, но заедно с това са необходими много време, труд, а също и интуиция, солидно образование, ерудиция. И, разбира се, чувство за справедливост. Да минеш успешно през доста житейски изпитания, да се откажеш от хиляда и една съблазни, от примитивни животински радости. Трябва да обичаш хората и да можеш да ги разбираш. Да бъдеш абсолютен реалист, който нищо не приема само на вяра, а търси на всичко обяснение. Да бъдеш изчистен от тщеславие и високомерие и да разбереш, че ако знаеш и можеш повече от другите, то твоята единствена привилегия е в по-голямата отговорност за постъпките.

– Наричат ви звезден маг и в интернет почти всеки ясновидец или екстрасенс се представя за ваш учител…

Зографът Никола Образописов от Самоков показва със  стенопис в Рилския манастир, че хората, които вярват на врачки, съзнателно се поддават на дявола.

Зографът Никола Образописов от Самоков показва със стенопис в Рилския манастир, че хората, които вярват на врачки, съзнателно се поддават на дявола.

– Аз съм звезден маг, защото използвам силата на Вселената, на Космоса. Моите ученици се познават по работата. Но не мога да кажа, че всеки, който се изтъква за мой ученик, е такъв.

– Вярно ли е, че територията на България е твърде благоприятна за окултизъм?

– И не само за него. България е много по-мощна от Тибет, Мексико, Индия, които се смятат за най-енергийни зони на планета. Със силата и енергията на тази земя не може да сравни нито една страна в света. Оттук и по броя на хората със свръхмощна енергия България е феномен.

Тук има много истински ясновидци, лечители и магове, чиято дейност е доказана с десетки години труд. Но има и много лъжци. Това обаче не може да отнеме първенството на България като феномен на окултното. Ролята й за света още не е изиграна и предстои. Имам предвид, каквато дадоха антична Гърция и Древен Рим – роля, която ще промени света.

– Наскоро се разбра, че плевенска псевдоясновидка взела 100 хиляди лева от жена, която я потърсила за помощ.

– Не ме учудва. Като няма конкретни закони, все ще се намери някой да злоупотреби и с доверието, и с надеждите, и с парите на хората.

– Магията свръхестествено нещо ли е?

– Не, няма свръхестествени неща, обяснението е във физиката, биохимията, психофизиологията на мозъка.

– Знаете ли, че в София има училище за магове, което предлага курсове за магии.

– Знам, то няма амбицията да прави маг от всеки, а обучава хора, които искат да овладеят своите заложби. Няма значение колко са големи, винаги ще е от полза на човека да овладее това, което му е заложено.

– Но в училището за магове се предлага срещу заплащане черна магия, която всеки може да направи на друг.

– Проверих в сайта, това не е обява на училището, а платено съобщение от същия сайт. В него хора от бранша правят обяви. Аз се съмнявам се, че по този начин може нещо да се направи. Това не означава, че не може да се направи черна магия. За съжаление става прекалено лесно. Но тези, които търсят черна магия, да знаят, че всичко ще се върне върху главите им.

– Какво мислите за черната магия?

– За съжаление тя съществува. Въпреки че има доста заблуди относно нея. Една от тях е, че вуду магията носи смърт. А точно обратното – това е техника за лечение, която стъпва на първичните природни сили. Аз водя курс за лечение с вуду и знам какви са резултатите. Другата представа е насадена от Холивуд и тя е дълбоко невярна.

Българските магии по принцип са много силни, защото застъпват хилядолетни традиции и в основата им лежат тракийски заклинания и прабългарски ритуали на Тангра. Така че черната българска магия е най-опасната в света. Тя се развива особено по време на турско робство, когато хората са нямали с какво да се защитават, особено жените, и често прибягвали до магиите, за да унищожат врага, като му въздействат от разстояние.

– Как да разпознаем шарлатаните?

– Когато ви наговорят три неща накуп – че ще оправят всичко, че ще е за кратки срокове и че ще струва много пари. Тогава бягайте оттам. Обикновено шарлатанинът плюе по всички и изтъква, че само той е добър. Не вярвайте много на обяви в интернет. Търсете чрез познати – така, както се търси шивач и лекар. Вярвайте на приказките на излекуван.

Добрите професионалисти не обещават 100% гаранция за нищо. Те откровено казват, че ще направят всичко, за да помогнат. Но чудеса не правят.

– Защо е този наплив към баячки и магьосници?

– Хората искат да решат лични проблеми – здраве, финанси и пр. Нужна е помощ, ако човек е засегнат от чуждо въздействие, смачкан е от живота и не вижда изход. А има и доста хора, които искат да получат всичко на тепсия, без да си мръднат пръста. Гледат много филми за магьосници и ги вземат прекалено насериозно.

Млади хора ми се обаждаха, че искат да научат магиите на Хари Потър и да летят Разбирам интереса, но се учудвам, че не правят разлика между кино и действителност. Иначе левитацията е известна отдавна. Но за нея не трябва метла (смее се).

– Как според вас се помага при восъколеене?

– Разчита се на психологическото въздействие. Прехвърля се състояние – примерно на уплаха, чрез баене. Без значение е какви са думите. Те вкарват човека в транс и се образува телепатична връзка между пациент и лечител, т.е. двамата създават общо информационно поле. Така работят почти навсякъде. Това донякъде прилича на въздействието от индийски мантри.

– Посочете добра ясновидка.

– Боряна Тотева. Лечителските й умения потресоха иначе недоверчивия Изток. В Дубай милиардерски съпруги и европейски бизнес дами се редяха на опашка да попаднат под феноменалното магическо въздействие на българката, която необяснимо влияе на съдбата. Цял диапазон от женски болести, стрес, неврози. Перфектно ясновидство, умение да разваля абсолютно всички видове магии. И това се съчетава с невероятна доброта и състрадание, с отговорност за всички свои действия. Боряна би могла да остане в чужбина и да печели милиони, обаче иска да помага на своите. За нея са написани книги, снимани са филми, но това не я промени – обичлива и жизнерадостна, винаги приветлива и помагаща на хората.

НИКОЛАЙ МОСКОВ

Библията казва: “Врачка да не се оставя жива!”

Преди около месец някогашният известен екстрасенс Десислав Велков беше забелязан сред група затворници на лек режим, които били извикани да помагат за ремонт на общинска сграда. Той излежава присъда за малтретиране, блудство и грабеж. Много преди да се стигне дотам обаче, „Деси от Пелово“ беше герой на медиите, които го обрисуваха като феноменален сътрудник на полицията, разкрил маса престъпления и дори посочил вероятните убийци на Луканов. И ето го парадокса – държавата, която по конституция е традиционно православна, вече години наред прави и струва вероучението да не влезе в училищата.

За сметка на това обаче още през 2004 г. регламентира със Закона за здравето „неконвенционалните методи за благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве“ (глава 6, чл. 166). От гледна точка на конвенционалната медицина тази двойственост на националната политика е чиста шизофрения. Няма човек, който да не знае, че християнството отрича магьосничеството и всякакви окултни практики, както всъщност ги отричат иудаизма и исляма!

В глава 19 на старозаветната книга „Левит“ Бог дава пределно ясни указания какво трябва да е отношението на вярващия към всички форми на магьосничество: „Не яжте нищо с кръв, не врачувайте и не гадайте“ и „Не се обръщайте към ония, които извикват мъртъвци, и при магьосници не ходете, и не се оставяйте да ви осквернят. Аз съм Господ, Бог ваш“ (Левит 19:26, 31). За да бъде разбран точно Бог, в книга „Второзаконие“ на Стария Завет четем:

„Не бива да се намира у тебе (такъв), който прекарва сина си или дъщеря си през огън, предсказвач, гадател, вражач, магьосник, омайник, ни който извиква духове, ни вълшебник, нито който пита мъртви; защото всеки, който върши това, е гнусен пред Господа, и тъкмо поради тия гнусотии Господ, Бог твой, ги изгонва отпреде ти“ (Второзак. 18:12). Задължение е било старозаветните иудеи да преследват и наказват този занаят: „Врачка да се не оставя жива“ (Изх. 22:1) и „Ако мъж или жена извикват мъртъвци или врачуват, да бъдат умъртвени: с камъни да бъдат убити, кръвта им е върху тях“ (Левит 21:27).

Очевидното несъответствие между публичното уважение, което властниците имат към Църквата, и това, което вършат в законодателната и изпълнителната власт, има само едно тълкувание и то е, че администрацията, както у нас, така и в чужбина, има много по-силно влечение към окултизма, отколкото към богопочитанието. От това обаче следва единственият извод, че политическото бъдеще е най-точно описано в последната глава от Библията – Апокалипсиса на св. ап. и евангелист Иоан Богослов и то е глобална власт, която враждува с християнството.

РУСИ СТ. РУСЕВ, богослов

Източник: 24 часа

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?