Горещи новини

Зад кулисите: Бляскавата Галена Великова от „Денсинг старс“ лекува болни от депресия и паркинсон!

Blqskavata Galena Velikova lekyva bolni ot depresiq i parkinson

С благородна лична кауза се е заела Галена Великова0, която за пореден сезон се изявява като жури в танцовия формат „Денсинг старс“.

Оказа се, че чаровната танцьорка помага на болни от депресия и паркинсон пациенти със своята танцова терапия. Това издаде самата тя в скорошно интервю в предаването „120 минути“ по bTV.

„За да подготвя докторат за танцовата терапия, започнах да работя с 60 човека, които бяха болни от депресия“, разкри в ефир чаровната съдийка, пояснявайки какво точно е правила.

Галена Великова 120 минути

Методът се базира на това, че с танцуването човек освобождава своите емоции.

Определени чувства, които иначе е свикнал да потиска вътре в себе си. Да затваряме емоциите си под похлупак е изключително вредно и води до много заболявания.

При всички хора, които участваха в моята танцова терапия се наблюдаваше подобрение на състоянието. Опитахме да помогнем и на болни от Паркинсон. Известно е, че това заболяване не се лекува напълно. Но все пак може да се помогне на страдащите да подобрят значително качеството на своя живот.

Танцовата терапия и при тях подейства много добре. Имах възможност да пътувам до САЩ за участие в предаване във формата на „Денсинг старс“. С учудване видях колко много хора, които имат успешни кариери в различни сфери на живота, са депресирани и започват деня си с хапчета. Това е бичът на нашия век. Вярвам, че танцуването може да помогне на всеки да се чувства по-добре в собствената си кожа и да живее пълноценно.“

Галена Великова танцова терапия

В края на предаването Великова отговори и на традиционния въпрос на водещия. „Коя е любимата ви българска дума?“, попита Светослав Иванов. Отговорът на Галена Великова беше: „Думата „обичам“

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Зад кулисите: Бляскавата Галена Великова от „Денсинг старс“ лекува болни от депресия и паркинсон!"

Какво мислите?