img
Home / ЗА ДАМИТЕ / Замесвам го буквално за 15 минути, а после държа в хладилника или замразявам. Каквото и да изпека, е пухкаво и меко с дни: тесто-чудо!

Замесвам го буквално за 15 минути, а после държа в хладилника или замразявам. Каквото и да изпека, е пухкаво и меко с дни: тесто-чудо!

/
/
/
1312 Views

Днес от Коч ще ви научим как да си приготвите най-бързото тесто с мая. Тази рецепта е особено подходяща за тези, които нямат време, както и за начинаещи домакини.

най-бързото тесто с мая

Отнема само 15 минути. Готовото тесто може да се съхранява в хладилника в продължение на два или три дни – не вкисва бързо. Може и да се замразява. А приготвените от него сладкиши, кифлички и соленки остават нежни, пухкави и мекички няколко дни.

бързо тесто с мляко

15-минутно тесто с мая:

Необходими продукти:

  • 500 мл прясно мляко
  • 5 супени лъжици  пшенично брашно
  • 2 супени лъжици  захар
  • 0,5 ч.л.  сол
  • 2 супени лъжици слънчогледово олио
  • 11 гр.(1 пакетче) суха мая

​Приготвяне:

  1. Изсипете 4 чаши брашно и маята в купа. След това постепенно изсипете вътре топлото мляко, добавете захар, сол и олио. Разбъркайте всички съставки.тесто в хладилника
  2. Постоянно разбърквайки, добавете още една чаша брашно. Омесете тестото до точката, в която спре да лепи по ръцете ви.мързеливо тесто с мая
  3. Сложете готовото тесто в найлонова торбичка и я поставете в хладилника.тесто с мая от хладилника

Можете да използвате тестото още след 2 часа. Но ако остане по-дълго в хладилника, нищо няма да се случи с него. Можете да замесите тестото от предната вечер и да приготвите нещо вкусно на следващия ден.

хлебчета от бързо тесто с мая

Можете също и да замразите готовото тесто.

Преди употреба просто го оставете да се отпусне на стайна температура и оформете както обичайно. Надяваме се тази рецепта да ви е харесала! Споделете и вашия опит в коментарите!
Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook