Искате ли здрав черен дроб? Тогава задължително си направете този прост, но ефикасен народен еликсир (СНИМКИ)

Искате ли здрав черен дроб

Черният дроб е един от основните стълбове на нашето здраве и може би единственият орган, който може да бъде възстановен.

Ако обаче не обръщате внимание на състоянието му, ще пострадат и други органи, чиято работа зависи от черния дроб и това ще е като удар с бумеранг за цялото тяло.

Черен дроб – всичките органи са зависими от него. Не забравяйте, че ако черният дроб е здрав и тялото е здраво“, пише средновековният учен и лекар Авицена за значението на нашия естествен филтър за токсин.
Повечето хора ще кажат: “ Черният ми дроб не ме боли“. И това е вярно, дори когато е увреден, черният дроб наистина не боли, защото в него няма нервни окончания. Можем да почувстваме само тежестта и дискомфорта, когато увеличеният черен дроб натиска съседните органи.

По тази причина ви предлагаме стара рецепта за естествено почистване на черния дроб, която може лесно и бързо да се приготви у дома. Опитайте я и тялото ви ще ви благодари.

Почистване на черния дроб у дома

Тежест след хранене, болка, слабост, недостиг на въздух? Време е да почистиш черния дроб! Най-добре е да направите това с цвекло и то веднага след прибиране на реколтата, тъй като зеленчукът в този момент съдържа максималното количество полезни вещества. Опитайте се да използвате корени, отглеждани във вашата градина, без да използвате торове и химикали.

СЪСТАВКИ

1 нарязанo цвекло
1/2 супена лъжица стафиди
сок от един лимон
2 чаши вода

ПОДГОТОВКА

Обелете и нарежете цвеклото на малки кубчета.

Искате здрав черен дроб, задължително си направете този прост, но ефикасен народен еликсир (СНИМКИ)

Изсипете водата в съд и я загрейте. Когато тя завари, добавете цвеклото и стафидите.
Изключете огъня, покрийте съда с капак. Оставете да изстива в продължение на 45-60 минути.
Поставете охладената смес в блендер и добавете лимонов сок.

Искате здрав черен дроб, задължително си направете този прост, но ефикасен народен еликсир (СНИМКИ)

Разбийте докато стане каша и прецедете с тензух. Естественият еликсир за черния дроб е готов!

Искате здрав черен дроб, задължително си направете този прост, но ефикасен народен еликсир (СНИМКИ)

Препоръчва се да се пие 2 пъти на ден, по 200 ml. Сутрин на празен стомах и преди обяд. В деня на детоксикацията можете да използвате добре приготвени житни растения без сол и масло.  Всички манипулации се правят най-добре в един свободен ден, тъй като цвеклото има забележим диуретичен ефект.

Противопоказания

Въпреки всички лечебни свойства на цвекло, преди да почистите черния дроб с негова помощ, трябва да се консултирате с Вашия лекар и да прецените плюсовете и минусите. Необходимо е да бъдете особено внимателни в следните случаи.

Бъбречна недостатъчност и артрит: Оксалова киселина в цвекло е противопоказана за хора с тези заболявания.

Ниското налягане: Циклените напитки намаляват кръвното налягане, което може да повлияе неблагоприятно на здравния статус на хипотензиите.

Повишени нива на кръвната захар: Цвеклото съдържа много захари, които могат да увеличат риска от развитие на диабет.

Почистването на черния дроб с народни средства не е панацея. Само то може да не е достатъчно. За да предотвратите появата на чернодробно заболяване, трябва да промените начина на живот, да отслабнете, да намалите количеството мазнини в храната. И най-важното – да се движите повече!

Източник: Новини365

Твоят коментар

Be the first to comment on "Искате ли здрав черен дроб? Тогава задължително си направете този прост, но ефикасен народен еликсир (СНИМКИ)"

Какво мислите?