Home » БЪЛГАРИЯ » От последните минути! Прочетоха присъдата на Иван, който закла малката Никол, защото му отказала секс (ВИДЕО)
Прочетоха присъдата на Иван

От последните минути! Прочетоха присъдата на Иван, който закла малката Никол, защото му отказала секс (ВИДЕО)

Бургаският окръжен съд, ръководен от Стефан Стойков и Даниел Марков, постанови току-що 8-годишна присъда на Иван Иванов за зверското убийство на 15-годишната Никол Йончева, извършено на 20-ти август м.г. в асансьор на блок 108 в жк „Меден рудник“, предава Флагман бг.

Ще бъде приспаднато времето, в което е бил в ареста от 22 август 2017.

Иван ще трябва да заплати и 150 хил. лв. кръвнина. Не бе приета тезата на защитата, че Иван е действал в момент на невменяемост. Присъдата е постановена с пълно единодушие на съдебния състав. Престъплението е доказано на 100 %, като Иван много добре е съзнавал, че тя се е мъчила, докато умира. Експертите са категорични, че убиецът е бил вменяем по време на зверското престъпление. Неговата умствена изостаналост не е в тежка форма, а дори е близка до нормалното.

Коефициентът му на интелигентност е бил 82, разкри съдия Стойков. Бургаският магистрат уточни, че при Иван е липсвала „спирачка“.

Той възприемал зверското деяние едва ли не като нещо нормално. Причината е, че той бил отхвърлен от 15-годишната Никол, била достатъчна за Иван да „боцне“, както той самият се изразява, момиченцето с 20-сантиметрово острие в сънната артерия. „Тъжното е, че деца убиват деца. Това се дължи на агресивната среда, в която растат децата ни. Виждате – ставаме свидетели на побои в дискотеки и на какво ли не“, обясни съдия Стойков. Бургаските магистрати постановиха, че Иван трябва да плати и 150 хил. лв. кръвнина на майката на момичето Мими Ставрева. Както и малко над 7000 лв. разноски по делото. Самата Мими Ставрева дойде днес в съда, подкрепяна от свои близки.

Бургазлийката също обясни, че не се съмнява във вината на убиеца. „Всичко е доказано. Мотивът е бил, че нещо го е издразнило. Поне така твърди той. Но Никол е срамежливо и възпитано дете, не мога да си обясня какво толкова е направила, че да провокира подобна реакция“, каза Мими Ставрева в кулоарите на съда. Там бяха и родителите на Иван, които явно все още не могат да повярват какво е направил собственият им син и продължават да защитават тезата за неговата невинност. Решението на Бургаския окръжен съд може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?