Home » ЗДРАВЕ » Рецептата на известния билкар Бай Кольо, помогнал на стотици болни: Смесвате 2 съставки и махате очилата
Рецептата на известния билкар Бай Кольо

Рецептата на известния билкар Бай Кольо, помогнал на стотици болни: Смесвате 2 съставки и махате очилата

Днес от Ко4 попаднахме на една рецепта, която помага да си оправите зрението. Истинско природно чудо.

Рецептата е на билкаря Никола Попов, известен още и като бай Кольо. Истинска легенда за варненския регион. Човекът е помогнал на стотици хора. Наричан е „Знахарят на Фидел Кастро“, с когото са имали лична среща преди години. Смеските му пък са помагали на знаменитости като Борис Годжунов, Развигор Попов и други.

Цярът му за зрението е направо вълшебен, твърдят излекувани.

Такъв е и Петър Стаматов от Варна. „Каза ми: ето ти две съставки, смесваш ги и после ако не прогледнеш, да не мръдна. Повярвах му. А само след месец и половина зрението ми се подобри, а после свалих и очилата. Той самият пък никога не е слагал очила“, твърди Стаматов.

А ето и самата рецепта.

Нужни са ви 40 броя зелени орехчета. Трябва да са меки и млади. Измиват се изключително внимателно и добре, след което се подсушават. След това се режат на ситно и се смесват с естествен мед в еднолитров буркан.

Сместа трябва да се разбърка много добре и задължително с дървена лъжица

След това се оставя да престои две седмици. И всичко е готово. Оттук нататък трябва просто да ядете сутрин на гладно по една лъжица от вълшебния мед. Сместа е полезна и при проблеми с имунитета, както и с щитовидната жлеза.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?