Горещи новини

Кака Лара: Преживях страх и ужас заради диагнозата рак

Кака Лара: Преживях страх и ужас заради диагнозата рак

Акстрисата Лазара Златарева, по-известна като Кака Лара премина през много тежки и трудни моменти през годината. Сблъска се с новината, която никой не иска да чуе, а именно диагнозата рак.

„Месец май се оказа едно голямо приключение и едно истинско пътуване. Буквално беше влакчето на ужасите. Спомням си, че месецът започна с преглед на 2 май. След това трябваше спешно да отида на ядрено-магнитен резонанс, като въобще не очаквах, че ще се стигна до там. Мина се през категоричната диагноза, че това е рак и човек трябва да си смени приоритетите в ежедневието“, разказа Лара Златарева в студиото на „Събуди се“.

Тези шокиращи новини сриват всички, които са ги чули, дори и иначе винаги позитивната актриса. И сега споменът за този период изкарва сълзи в очите и, дори и след като всичко е зад гърба й и знае, че е напълно здрава.

При всички случаи, мисля, че ако не бях попаднала в ръцете на лекари като доцент Седлоев и доктор Спиридонов, нямаше да мога да издържа на цялата тази лудост. Но в крайна сметка се стигна до там, че най-сигурният вариант е операция и, когато премине всичко това, да сме сигурни, че всичко вече е наред.

Диагнозата след операцията се оказа псевдо ангиоматоза. Общо взето финалът на тази история е положителен, но много поучителен. Днес вече съм по-добре – по-скоро психически, защото физически минах през това изпитание, но психически беше много натоварващо, наистина заради тази шантава диагноза, сподели актрисата.

Освен, че тя преминава през това, вижда и хилядите жени, стресирани и чакащи пред кабинетите, страха в очите им и малката надежда, че това ще се окаже лош сън. Тази присъда е много тежка и заради слабата осведоменост на хората каква точно болест е и, че вече има много по-добри методи на лечение и повече излекувани. Даде съвет към близките на човек чул тази новина:

Не гледайте съжалително и стресирано, сякаш това е смъртна присъда, мислете положително и давайте кураж, и без това е много трудно да се преживее шока.

Източник: Вихрогон

Твоят коментар

Be the first to comment on "Кака Лара: Преживях страх и ужас заради диагнозата рак"

Какво мислите?