Home » KO4 STORY » Медицинско чудо! Жена забременя, докато беше бременна – ето резултата (СНИМКИ)
Медицинско чудо! Жена забременя докато беше бременна - ето резултата (СНИМКИ)

Медицинско чудо! Жена забременя, докато беше бременна – ето резултата (СНИМКИ)

Този случай определено може да влезе в класацията „медицинско чудо“, защото вероятността за нещо подобно е изключително малка. Семейство, което отдавна искаше да има бебе, най-сетне видя на видеозона сбъдването на мечтата си, но… имаше и изненада!

Ето цялата история:

След повече от една година опити за бебе, 39-годишната Ребека Робъртс успява да забременее. По време на седмата гестационна седмица британката и съпругът ѝ Рис Уивър виждат първите по-близки изображения на мечтаното им момченце по време на преглед с ултразвук.

На преглед през третия месец от бременността си бъдещата майка разбира, че бебето ѝ Ноа не е само в утроба ѝ. Семейството получава шокиращата новина, че очакват още едно дете!

ултразвук бебета

„Забременях, докато вече бях бременна, което беше абсолютна лудост. Защото това не би трябвало да се случи“, казва Ребека.

Явлението, при което жена зачева, докато вече е бременна, се нарича суперфетация. Шансът това да се случи е толкова рядък, че до този момент в света са регистрирани 10 такива случая.

спящи бебчета

Според лекарите бебетата са заченати с интервал от около няколко седмици. Изследванията показват, че второто бебе расте с постоянна скорост от три седмици след първото и така лекарите установяват суперфетация.

„Не можех да повярвам, че ми се е случило“, споделя майката. „Но стана – прекрасно е. Все едно да спечелиш от лотарията.“

жена близнаци

„Суперфетациите са редки по различни причини. На първо място, жените обикновено овулират само веднъж по време на целия си цикъл, освобождавайки една или повече яйцеклетки едновременно. Ако оплождането от мъжката сперма е успешно, яйцеклетката или яйцата след това се имплантират в матката. Тогава бременността започва, като не настъпва по-нататъшна овулация.

Ако една жена има близнаци, две яйцеклетки се освобождават едновременно. И в необичайния случай на тризнаци, всички тези яйцеклетки се освобождават с една овулация. В случая на Ребека яйцеклетката е била оплодена и имплантирана по време на първата овулация и по някакъв начин тя отново е овулирала по време на същия цикъл“, разказва за CNN гинекологът от Атланта д-р Лилиан Шапиро.

семейство с близнаци

Медицинското обяснение обаче няма значение за Ребека и съпруга й, защото те всеки ден благодарят на Бог за малкото чудо, което ги дарява едновременно с две дечица! Вижте как растат малките сладури:

Ребека с количката

близнаци в количка

близнаци

Твоят коментар

About Иван Ангелов

Какво мислите?