Home » КЛЮКАРНИК » Мрежата прегря след призив за военно обучение на всички мъже от 18 до 40 години
Мрежата прегря след призив за военно обучение на всички мъже от 18 до 40 години

Мрежата прегря след призив за военно обучение на всички мъже от 18 до 40 години

Фейсбук буквално прегря след отправен патриотичен призив към управляващите незабавно да се задейства военно обучение на всички мъже от 18 до 40 годишна възраст.

Възванието е отправено от името на общността „Златна България“, чиято профилна снимка представлява портрет на цар Симеон Велики, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Постът е събрал стотици коментари. Преобладаващата част от репликите са иронични от типа:

„Ще ги обучават как да си гелосват фешън прическите на фронта!“, „Да си направят селфита и някоя и друга снимка с оръжието. Да, но е опасно, може да се самоизбият“, „Няма как да стане, на мигли са“,

„Идеята е супер. Сутрин след вдигане на знамето ще почнат с обучение как се епилират мъжки крака и ръце може би. Ще пусна сълза. Хубаво е всяка майка да види синът си на клетва как целува знамето. За съжаление няма да се случи. Това е трагедия“.

Много от коментаторите напълно сериозно предлагат управляващите да дадат пример и първо те да бъдат мобилизирани. Коментатор обаче отговаря:

Вижте и това: Паника в страната: Българи получават повиквателни заповеди за мобилизация, ето какво обясниха от МО

„Недейте, че една немалка част от управляващите нямат още 40 години, включително третият човек в държавата“.

Призивът среща и сериозна подкрепа:

„Всички момчета и мъже, родени след 87-ма, радващи се, че са пропуснали казармата и виждали презареждане на оръжия само в кънтърстрайк, да отидат до най-близкото военно поделение и да се запишат да ги научат как се държи оръжие. Стига с това скубане на вежди и джендъризация на българските мъже и деца!!!!“.

Припомня се като куриоз фактът, че жените над 45 години са стреляли с калашник, а мъжете под 40 не са го и виждали, освен по филмите.

Очаквайте още подробности около войната в Ko4.bg

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?