Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal
Ако обичайните кюфтета са ви омръзнали, днес от Ко4 ви правим истински подарък – това е може би най-вкусното ястие с кайма. Тези пълнени гнезда от мляно месо са нещо различно и вкусно, което си заслужава да опитате.
Правят се лесно, а съчетанието от крехко месце и ароматна плънка с кашкавал и сметана е просто неустоимо: Гнезда от кайма с кашкавал и сметана
Продукти:
800 гр. свинска кайма
300 гр. мляно пилешко месо
1 глава лук
200 мл. прясно мляко
70 гр. хляб
сол на вкус
черен пипер (смлян) на вкус
200 мл. заквасена сметана
2 яйца
150 гр. кашкавал
копър на вкус
Приготвяне:
1. Смесете свинската и пилешката кайма, добавете нарязания лук.
2. Накиснете хляба в 100 мл мляко, след това го изстискайте и добавете към каймата.
3. Изсипете останалата част от млякото в каймата, добавете сол и пипер.
4. Оформете топки с размер на ябълка, след това ги дооформете като гнезда и ги сложете върху намазнена тавичка.
5. Настържете кашкавала, смесете със заквасена сметана, яйца и нарязан копър.
6. Разпределете плънката в гнездата и ги сложете да се пекат на загрята на 200 градуса фурна за 25-30 минути.
За това интересно ястие е подходящо всяко мляно месо, така че по-скоро запомнете триковете на неговото приготвяне и не забравяйте да споделите рецептата с Вашите приятели.