Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Сарми на кокал – такива още не сте ги яли, а са размазващо вкусни! Точната рецепта:
Сарми на кокал - такива още не сте ги яли

Сарми на кокал – такива още не сте ги яли, а са размазващо вкусни! Точната рецепта:

Импровизациите в кухнята – това са моментите, в които неволно създаваме шедьоври.

Необичайно съчетание от продукти понякога може да прерасне в истински кулинарен екстаз. Днешната рецепта на Ко4 е такава – сарми на кокал или с други думи, пилешки бутчета с ориз, увити в листа кисело зеле.

Продукти:

6 големи листа кисело зеле
6 пилешки бутчета
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 морков
1 чушка
70 гр. доматено пюре
200 гр. заквасена сметана
1 чаша вода
1 ч. л. захар
сол на вкус
1 домат
1 ч. л. сух босилек

Сарми на кокалМетод на приготвяне:

Поръсете бутчетата с любимите си подправки и запечатайте в тиган с малко олио от двете страни до златисто кафяво. Отделете 6 по-големи листа кисело зеле. Може и пресни, но ги сварете до омекване в кипяща вода.

Сварете ориза в 1 чаша вода, докато омекне. Запържете ситно нарязания лук и настърганите моркови в олио до златисто кафяво. Смесете ориза с пържените зеленчуци.

Поставете от сместа върху зелевите листа, а отгоре подредете бутчетата. Върху бутчетата сложете още от ориза. Завийте всичко в зелевите листа, като оформите плик.

Сложете ги в тенджера Фино нарежете чушката и я поставете между рулцата от зеле, като поръсите всичко със ситно нарязан чесън.

Пригответе соса – смесете доматеното пюре и заквасената сметана, добавете 1 супена лъжица вода, 1 ч.л. босилек, 1 ч.л. захар и сол на вкус. Залейте сармите със соса и оставете ястието да къкри под капак 30-40 минути.

Нарежете доматите на кръгчета, подредете ги върху сармите и оставете да къкри още 10 минути. Украсете готовото ястие със зелени подправки на вкус.

Източник: За жената

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*