Home » КЛЮКАРНИК » Трябваха му 20 години, но успя! Любо Нейков се пръска от гордост
Трябваха му 20 години, но успя! Любо Нейков се пръска от гордост

Трябваха му 20 години, но успя! Любо Нейков се пръска от гордост

Точно 20 години след дипломирането си в НАТФИЗ в класа по куклено актьорско майсторство на проф. Румен Рачев Любо Нейков взел още една диплома от същия ВУЗ.

Комикът вече се хвалел с гордост, че е станал магистър на 47 години, защото наскоро завършил курса по продуцентство в Националната академия за театрално и филмово изкуство, писа „Ретро“.

Любо дълго време обмислял да запише специализацията, но все се срамувал, че е преминал отдавна студентската възраст.

„Хората на неговите години преподават вече в НАТФИЗ, не учат“, коментират колегите на актьора от гилдията. В крайна сметка Нейков се престрашил и в продължение на година и половина посещавал от дъжд на вятър лекции заедно с младежите, а накрая дори защитил дипломна работа.

Двамата с Евтим Милошев разделили бизнеса си. Назначили външен управител на фирмата си „Дрийм тийм“ и създали две нейни малки поддружества – „Дрийм тийм пикчърс“ и „Дрийм тийм филмс“ ООД.

В първата от тях като съдружник се е включил и режисьорът Мартин Макариев, съпруг на актрисата Луиза Григорова. В двете нови фирми името на Нейков не фигурира, защото той нямал нищо общо с „Откраднат живот“ и „Дяволското гърло“. Комикът въртял основно „Столичани в повече“ и театрални постановки, които фирмата му продуцира.

Въпреки рокадите в бизнеса с Евтим нямали никакви спорове за пари.

Източник: HotArena.net

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?