Този пататник на Мира Добрева е всъщност голяма вкусотия
Предлагаме ви една рецепта за пататник, но на Мира Добрева, която е луда по родопските специалитети. Прави се лесно и е много бърз, което го прави идеален за всеки работещ човек.
Пататник – чудо, действително става много вкусен
Трябват ни:
- шест броя кори за баница – готови,
- шест картофа,
- една глава лук,
- две яйца,
- две топки фиде,
- сол на вкус,
- микс от различни пипери,
- една лъжичка джоджен,
- 75 грама масло,
- олио за намазване,
- грама сирене.
Приготвяне:
Първо намазваме с олио една тавичка и посоляваме леко, за да не стои безвкусна кората. После слагаме четири от корите, които задължително е необходимо да излизат извън тавата.
Картофите ги настъргваме хубаво и ги изстискваме от излишната вода, а после ги поставяме в една купа. Смесваме ги с малко сол, ситно нарязания лук, миксът от пипери, яйцата, натрошеното сирене, натрошеното фиде и джоджена.
Хубаво разбъркваме всичко това и после по малко започваме да го поставяме върху корите за баницата, които вече са в тавата ни. Не го слагайте наведнъж, за да не се степа после пататникът. Отгоре поставяме парченца от маслото и накрая покриваме с останалите две кори за баница.
Когато ги поставим, завиваме пататника със стърчащите краища на долните кори, за да се затвори добре отвсякъде. Намазваме леко с олио и го слагаме да се запече, но само на долния реотан, докато се зачерви.
После се обръща от другата страна като си помагаме с по-голяма тава и така се запича и оттам. Мира Добрева твърди, че тайната на уникалния вкус на този пататник не е къде да е, а във фидето, пише topactualno.com. И разбира се, в любовта, с която се приготвя.
Много вкусен става този пататник наистина, защото ние вече не устискахме и го опитахме. Определено ще си го направим отново и то много скоро. Дано да хареса и на вас!
Пожелаваме ви да си го хапнете с кеф и да ви е много вкусно на всички!
Be the first to comment on "Специалитетът на Мира Добрева за заети дами, става толкова бързо, че докато се обърнете и вече е готов"