Home » ЗА ДАМИТЕ » Седем филма за отношенията между съседите
Седем филма за отношенията между съседите

Седем филма за отношенията между съседите

Хората, които живеят в един квартал, често стават най-добри приятели. Можете да се обърнете към съседа си за помощ или съвет, просто да се отбиете на гости или да помолите да наглежда домът ви, когато ви няма.

Отношенията между съседите обаче, не винаги са добронамерени. Също така се случва съседите да станат врагове и да се опитват да се отърват един от друг по всякакъв начин. В тази статия ще ви представим няколко филма, чиито сюжет е свързан именно с междусъседските отношения. И така нека започнем с представянето им. А вие преценете дали няма да поканите някой съсед или съседка да гледа филма у вас на някоя от дигиталните интернет платформи за онлайн филми.

1. Мансардата / Duplex (2003)

В тази американско-германската комедия младоженците Нанси (Дрю Баримор) и Алекс (Бен Стилър) ще купят апартамента, за който винаги са мечтали – апартамент в тих район. Обаче този апартамент върви с възрастната наемателка г-жа Конъли (Айлин Есел), която не иска да напусне апартамента до смъртта си. Съпрузите се надяват, че на възрастната жена, не и остава да живее много и че скоро ще освободи жилищното пространство по „естествен път“. Но надеждите се топят с всеки изминал ден, а неспокойната баба прави живота на двойката непоносим. Съпрузите разработват план за действие, с който ще се опитат да отстранят „проблема“.

2. Свързаност / Coherence (2013)

Сюжетът на този фентъзи филм разказва за отношенията между няколко съседи. Група от осем приятели се събират на вечеря в голяма къща, когато забелязват в небето мистериозна комета. Героите на този фантастичен трилър забелязват, че под нейното въздействие се случват необясними неща, на прага на къщата се появяват не по-малко странни съседи.

3. Човек на име Уве / A Man Called Ove (2015)

Шведската мелодраматична комедия също заслужава да бъде включена в списъка от завладяващи филми за отношенията между съседите. Главният герой на филма е възрастен нацупен мъж на име Уве (Ролф Ласгард), който е придирчив към новите си съседи. Бащата на новодошлото семейство (Тобиас Алмборг), което се е нанесло в къща наблизо, дори не знае как да забива пирони и това вбесява Уве, защото той може да прави всичко със собствените си ръце и поддържа къщата си в перфектен ред. Битката между двамата е на лице, но кой ще надделее?

4 Да разлаем съседите / Bad Neighbors (2014)

Както знаете, има два типа мъже – необвързани и женени. Първите са млади, мускулести и като магнит привличат жените и шумните приятели. Последните живеят у дома, отглеждат деца и гледат телевизионни сериали. Обикновено пътищата им не се пресичат, но щом станат съседи, мъжете ще се опитат да се наложат един на друг. В центъра на сюжета в този американски комедиен филм е конфронтацията между млад студент (Зак Ефрон), който е заобиколен от привлекателни момичета и неговата противоположност – примерен семеен мъж (Сет Роугън), който възпитава детето си и гледа телевизия вечер. Героите стават съседи и излизат на бойното поле в една междусъседска война.

5. Съседи (2018)

Този игрален филм е руска мелодраматична комедия от 4 части, режисирана от Владимир Виноградов и с участието на филмови звезди на руското кино като Юлия Авг и Евгений Сидихин. Кавгата между съседите в малко село започва с незначителна дреболия и се превръща в истинска война, която засяга всички съселяни. Всички тук обаче са увлечени от събитията на междусъседската вражда и не забелязват други неща, които се случват наоколо. През 2021 г. се очаква премиерата на 5-ия сезон на този многосериен филм.

6. Опасен съсед / Lakeview Terrace (2008)

Сюжетът на този междусъседски трилър разказва за младото семейство Матсън (Патрик Уилсън и Кери Уошингтън), което се премества да живее в райско кътче в предградията на Лос Анджелис. Но идилията им е засенчена от техният съсед Ейбъл Търнър (Самюел Л. Джаксън), който е полицай, от когото всички в квартала се страхуват. Той не обича междурасовите бракове, какъвто е и този на новопристигналото семейство Матсън. Така в къщата им започват странни неща, а словесните схватки се развиват в сериозен конфликт. Но младото семейство Матсън са решени да отвърнат на действията на своя съсед. Още за този филм ще откриете на filmi7.

7. The Full House / Les dents, pipi et au lit (2018)

Френската комедия на режисьора дебютант Емануел Жилибер също е включена в селекцията от филми разказващи за отношенията между съседите. Съдбата събира под един покрив ергена и женкар Антоан (Арно Дюкре) и новата му съквартирантка – младата майка Жана (Луиз Бургуин). Децата на жената развалят живота на Антоан и той търси начини да се отърве от тях, но постепенно осъзнава, че се справя добре с ролята на баща на пакостниците…

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?