Горещи новини

5 упражнения, които може да правите без да ставате от леглото и то само за 10 минути

5 упражнения които може да правите без да ставате

Определено може да кажем, че това са  най- лесните упражнения, които буквално може да правите без да станете от леглото!

Понякога е просто невъзможно да се измъкнем от леглото! Дори и да сме се наспали добре, просто болката в долната част на гърба е сковаваща. Когато има напрежение в кръста, е необходимо да се правят физически упражнения за подобряване на благосъстоянието на цялото тяло. Но да се принудиш да се измъкнеш от леглото и легнеш на пода, не е лесна задача.

За да облекчите болките в гърба или дори да се отървете от тях, можете да правите ежедневни упражнения, без да ставате от леглото. Още 10 минути можете да си дадете и в същото време да ги похарчите в полза за здравето ви.

Ето ги и упражненията на Ко4

Редакторите ни ще ви споделят как се правят упражненията за здравето на гърба и кръста. Много е важно упражненията да се правят възможно най-бавно и спокойно, да не се насилвате да ги изпълнявате чрез сила.

ЛЪЖАТА НА ШАМАН

Легнете по гръб, изправете краката си и затворете петите си. Леко издърпайте пръстите Започнете да разтягате пръстите си нагоре и петите ви да се натискат надолу. Вдигнете ръцете си и ги издърпайте над главата си. Поставете ръцете си надолу и се отпуснете, след това повторете упражнението 5–8 пъти.

Позата наподобява шаман в хоризонтално положение. В това положение гръбначният стълб се разтяга и натоварването на долната част на гърба се намалява, кръвният поток се подобрява.

ПОЗА НА СТАТУЯТА НА СВОБОДАТА

Разстелете краката си на ширината на раменете. Дясната ръка се простира нагоре, а лявата – до тялото. Дръпнете дясната си ръка и оставете пръста си, докато вдишвате. Петата на левия крак натиска надолу. Докато издишвате, отпуснете се и лежете Повторете издърпването 5 пъти от всяка страна.

По време на това упражнение лумбалната област се изтегля. Позата е много подобна на Статуята на свободата.

ФЛАМИНГО ПОЗА

Легнете по гърба, краката един до друг, ръцете по тялото. Свийте дясното си коляно и го хванете с ръце. Бавно дръпнете коляното към стомаха. Плавно спуснете крака и повторете същото движение с левия си крак. Направете упражнението 3-5 пъти за всеки крак.

В това положение, мускулите на задната част на бедрото и сакрума се разтягат последователно. Забавна поза на фламинго ще облекчи неприятната болка в долната част на гърба и кръста

[сутрешни упражнения в леглото]

ПОЗАТА НА ЛОТОС

Наведете коленете си и се вдигнете над себе си. Дръжте краката заедно и ги задръжте с ръце. Колената се разделят. Натиснете краката срещу стомаха. Легнете в лотос за 10 секунди, след това се отпуснете Повторете упражнението 5 пъти. Това разтяга вътрешната част на бедрото и лумбалната област.

[сутрешни упражнения в леглото]

ПОЗА НА ЕМБРИОНИ

Наведете коленете си, натиснете ги в стомаха. Направете гладки пружиниращи движения, за да разтегнете по-добре гръбнака и долната част на гърба. Гръбначният стълб е по-добре да се разтегне, ако правите упражнение на пода и леко се люлее нагоре и надолу.

Най-добрият набор от упражнения за сутрешна фи зарядка е приключил и сега можете да станете. След 10 минути такава тренировка сънливостта, както и болката ще се облекчи, ще се подобри, а с нея и настроението ви.

Кажете на приятелите си в социалните мрежи как да правят утринни упражнения, без да стават от леглото.

Източник: За жената

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "5 упражнения, които може да правите без да ставате от леглото и то само за 10 минути"

Какво мислите?