Новините на фокус
Home » ЗА МЪЖЕТЕ » Кои са потенциалните шампиони в топ 5 първенствата на Европа?
Кои са потенциалните шампиони в топ 5 първенствата на Европа?

Кои са потенциалните шампиони в топ 5 първенствата на Европа?

Футболните първенства в Англия, Испания, Италия, Германия и Франция навлизат в своите решителни фази.

Остават малко кръгове до края, като именно следващите месеци ще излъчат новите шампиони в тези пет страни. Това ви предоставя и ограничено време, за да направите своите залози по темата. Използвайте този бет365 линк и направете прогнозите си още сега.

И така, нека разгледаме ситуацията в конкретния момент. Какво се случва в най-добрите първенства на Стария континент?

Висша лига на Англия

Тук интригата сякаш изглежда минимална, поне на този етап. Манчестър Сити е убедителен лидер във временното класиране и разполага с 10 точки аванс пред втория Манчестър Юнайтед. Футболистите на мениджъра Пеп Гуардиола направиха изключителна серия от победи, което ги постави в позицията на абсолютен фаворит за трофея. “Гражданите” се справиха с контузиите на някои ключови футболисти и показаха, че през този сезон са най-подготвени за златните медали. Вторият в таблицата Манчестър Юнайтед все още таи малки надежди за първото място, но трофеят се отдалечава от “Олд Трафорд” с всяка следваща седмица.

Ла Лига

Атлетико Мадрид все още е лидер в Испания, но в последно време интригата се върна на Иберийския полуостров. Причина за това е фактът, че “лос колчонерос” направиха три грешки в последните си четири мача. В последния си двубой Атлетико допуснаха изненадваща домакинска загуба срещу Леванте, което със сигурност не бе част от плановете им. Тук е моментът отборът на Диего Симеоне да покаже шампионски характер и да издържи на напрежението. В противен случай, Реал Мадрид и Барселона могат да се възползват. Те определено имат нужния опит, за да го направят.

Серия А

Дълго време Милан бе лидер в класирането на Калчото, но “росонерите” допуснаха няколко грешки и бяха принудени да отстъпят върха на градския си съперник Интер. Надеждата все още е жива, разбира се – разликата между двата клуба е само четири точки в полза на “нерад-зурите”. В момента Интер е новият фаворит за Скудетото, за което свидетелства серията им от четири поредни победи. Остава да видим дали Ювентус все пак няма да защити титлата, макар и сега да изглежда трудно. “Бианконерите” са на 8 точки зад лидера, но има достатъч-но време да наваксат, стига да навлязат в оптимална форма.

Бундеслига

Байерн Мюнхен е лидер в немския шампионат и обичаен лидер за трофея. В момента обаче авансът на баварците пред втория РБ Лайпциг е само две точки, което все още дава надежда на “червените бикове” за спечелване на първа титла в историята на клуба. Със сигурност отборът на Юлиан Нагелсман няма да се откаже до края на сезона, но въпреки това Байерн остава в пол позишън за титлата. Очакваме съвсем скоро европейският шампион да увеличи темпото и да намали грешките си до минимум. Това ще направи задачата на конкурентите изключително трудна.

Лига 1

Битката за титлата във френската Лига 1 изглежда по-любопитна, отколкото вероятно бяхме очаквали. ПСЖ трябваше безпроблемно да стигне до нова титла, но в настоящия момент нещата не изглеждат точно така. Отборът на Маурисио Почетино се намира на трета позиция в класирането, изоставайки на 4 точки зад лидера Лил. Това не изключва парижани от битката за трофея, но вероятно ПСЖ ще има проблеми, ако отборът не успее да стабилизира представянето си. Едно е сигурно – те имат най-силния състав в лигата, но това не винаги е гаранция за успех.

Така стоят нещата във водещите пет първенства на Европа в настоящия момент. В повечето от тях все още няма изявен фаворит за титлата, което прави въпросните първенства наистина интересни. Остава да видим дали прогнозите на букмейкърите ще се окажат верни, защото във футбола изненади стават през цялото време.

Екипът ни ви призовава за максимално отговорна и разумна игра. Не оставяйте на ха-зарта да ви повлияе негативно!

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?