img
Home / СВЯТ / 7 исторически факта за спортните залози

7 исторически факта за спортните залози

/
/
/
220 Views

Спортните залози и букмейкъри извървяха дълъг път на развитие. Днес всичко е далеч по-регулирано и структурирано, а появата на все повече оператори облагодетелства играчите – колкото повече конкуренция, толкова по-добре за нас.

В тази статия ще ви представим седем наистина интересни факта, свързани с историята на спортните залози. А ако ви се доиграе, отбийте се в https://silentbet.com/bg/bet365/ и последвайте бутоните за регистрация.

Всичко е започнало с конете

Чисто като хазарт, тази дейност съществува сред хората от хилядолетия. Как обаче това е започнало да се превръща в бизнес? Историята помни, че в края на 19-и век държави като САЩ, Нова Зеландия и Канада са започнали да създават закони, с които залозите да се превърнат в регулирана дейност. Състезанието с коне пък е било вероятно първия тип състезание, върху което хората са залагали.

Интернет променя играта

Преди е било трудно да се залага, защото е трябвало да отидеш лично до своя букмейкър, за да може той да приеме твоя залог и да регистрира участието си. Всичко това се променя с навлизането на интернет през 90-те години на миналия век. Сега вече можем да правим залозите си от собствения си диван.

Повечето от хората са играли хазарт поне веднъж

Вероятно познавате хора, които се кълнат, че никога не са играли хазарт. Най-вероятно те не казват истината. Според направено статистическо проучване, около 85% от американците са залагали поне веднъж в живота си. И това не е нещо срамно, което трябва да крием от останалите.

Един от първите случаи на манипулиране на спортни залози

Манипулирането на спортните залози остава огромен проблем и до ден днешен. А един от първите подобни случаи става реалност през далечната 1919 година. Тогава цели осем игра-чи на Чикаго Уайт Сокс се съгласяват да играят симулативно, а техният отбор да загуби срещата си. Впоследствие обаче истината излиза наяве, а въпросните играчи отиват на съд.

Все повече щати в Америка легализират залозите

В някои американски щати все още е незаконно да се залага, което приемаме за наистина странно и остаряло решение. Нещата обаче се променят. Все повече щати в Америка вдигат забраната от хазарта, а много други са в процес на изчакване. Явно и те са разбрали, че няма смисъл прогресът да бъде спиран. Хората винаги ще намерят начин да играят хазарт, дори и законът да им го забранява.

Преди не е можело да се залага на разлика

Имало е време, когато спортните залози са били далеч по-скучни. Не е можело, например, да се залага на конкретна разлика в головете или точките. Хората са правили залози по стандартния начин – че даден отбор ще победи друг и това е било всичко. Американецът Чарлс МакНийл е човекът, на когото му хрумва, че може да е много по-интересно да се залага на конкретни разлики в точките между отборите. Той успява да наложи тези нововъведения през 40-те години на миналия век.

Цар Футбол е цар и при залозите

Футболът е най-популярният спорт в света, като той печели приза за популярност и в сфера-та на спортните залози. Цифрите показват, че по време на Мондиал 2018 в Русия са били разиграни повече от 136 милиарда долара под формата на залози. Впечатляваща сума, нали?

Внимание! Призоваваме ви за отговорен и разумен хазарт. Бъдете внимателни със залозите си.

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook