Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Битият репортер на „Господари на ефира“ проговори за ужаса!
Битият репортер на Господари на ефира проговори за ужаса!
Битият репортер на Господари на ефира проговори за ужаса!

Битият репортер на „Господари на ефира“ проговори за ужаса!

„Благодаря на всички колеги и приятели, които от вчера ми звънят. Добре съм, възстановявам се.“ Това заяви в ефира на „Здравей, България“ репортерът на „Господари на ефира“ Димитър Върбанов, който е бил пребит вчера в склад.

„Наше разследване от месец юни – открихме, че се продават храни с изтекъл срок на годност в един склад във Велико Търново. След проверка бяха открити над 7 тона храни, с изтекъл срок на годност. На следващия ден обаче установихме, че продължава продажбата на такива стоки. Последва втора проверка – откриха нов склад, с още тонове храни“, каза пострадалият.

„Малко след това обаче установихме, че със запорираната стока се разпорежда управителят на склада и отново я продава. Дефакто нищо адекватно не бе направено от страна на институциите“, каза той.

„Вчера към 5 часа влязохме в склада. Искахме да попитаме собственика докога ще продължава да се чувства над закона. Казвал е на работниците, че след тези репортажи е доказал колко е силен и никой не може да го спре. Тогава ме нападнаха“, каза Върбанов.

„За мен най-важното е да има възмездие. За предното нападение, когато ме удариха с чук, получих 1000 лева. Сега не очаквам нищо, просто искам да има възмездие!“, заяви Димитър Върбанов.

По случая проговори и комисар Димитър Машков – шеф на ОДМВР – Велико Търново: „Нападението над журналисти е недопустимо. Щом получихме сигнал, веднага изпратихме автопатрул на място. Открили са г-н Върбанов на земята. Веднага му е оказана медицинска помощ. Лицата, които имат съпричастност към случая, са установени и доведени в участъка. Две от лицата са задържани за 24 часа. Всички действия към момента се ръководят и са координирани с районната прокуратура. Единият задържан е управителят на склада, а другият е работник в склада“, каза той.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?