Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Как да разнообразим дома си с картини
Как да разнообразим дома си с картини

Как да разнообразим дома си с картини

Ако искате да внесете малко разнообразие в дома си, не е необходимо да харчите луди пари за нови мебели.

Има едно простичко решение, с което ще зарадвате както портфейла си, така и собственото си око, а именно – картини. Хората от векове използват картините, за да направят стаята по-стилна и многообразна. Вие можете да направите същото и ние сме тук, за да Ви дадем няколко предложения, които да улеснят Вашия избор.

Сезонни пейзажи

Всеки си има любим сезон, а може и два, затова един пейзаж на Вашето любимо време от година ще Ви накара да се чувствате още по-добре в дома си. Есенните пейзажи имат доказано успокояващо действие, заради пастелените тонове. От друга страна, зимните картини създават усещане за домашен уют и топлина.
Може да се спрете и на пролетен пейзаж, където зелените тонове също има релаксиращ ефект. А ако сте почитатели на морето и плажовете, то лятна картина с лазурен бряг ще Ви бъде идеална.

Абстрактни картини

Тези картини дойдоха на мода преди години и не искат да си тръгват. Абстракцията е един от най-обсъжданите стилове в изкуството, защото успява да привлече погледа, като в същото време разбуди въображението на съзерцаващия. Известна тайнсвеност винаги съпътства подобен вид картини, защото човек винаги се опитва да познае каква е била изначалната идея на художника. При тях формите са въпрос на гледна точка, но за сметка на това са толкова богати на цветове, че няма как да не зарадват окото.

Абстрактните картини са идеален начин да изразите своята индивидуалност, като в същото време внесете мистериозност и разнообразие в дома си. Още един плюс е, че те дават повод за много и интересни разговори, така че когато каните приятели на гости, могат да станат интересни дискусии.

При всички положения разнообразието е толкова голямо, че няма как да не намерите най-подходящата за дома и настроението Ви картина.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?